کشاورزان منطقه اشکورات تولید و برداشت گل گاوزبان را با درست کردن کله پاچه مقایسه می کنند. و می گویند که همانطور که درست کردن کله پاچه خیلی زحمت دارد و غذای خیلی سالمی هم نیست،عملیات داشت و برداشت گل گاوزبان هم بسیار پرزحمت و کم فایده است.

وجین علفهای هرز مزارع گل گاوزبان ،به دفعات باید انجام گیرد.مبارزه با آفات گل گاوزبان هم یکی دیگر از عملیات مرحله داشت است. در مناطقی که مزرعه را آبیاری می کنند،آبیاری هم بر کار مزرعه افزوده می شود.ولی مشکلترین مرحله در کار با گل گاوزبان،برداشت آن است.پرزحمت و کم بازده.تقریبا باید از طلوع آفتاب کار برداشت را شروع کرد و با توجه به وزن کم گل،تعداد زیادی گل را باید برداشت کرد تا یک سبد پر از گل شود.یک گونی پر از گل فقط 3-4 کیلو وزن دارد. هر 10 کیلو گل تازه برداشت شده،فقط یک کیلو گل خشک خواهد داشت.

برای من،اشکورات شبیه قطعه ای از بهشت است.طبیعتی بی اندازه زیبا و مسحورکننده با مردمانی بسیار مهربان.

نکته ای که برایم جالب بود این است که مردم اشکورات وقتی می خواهند بگویند که کسی به شهر رفته است ،می گویند فلانی به گیلان رفته است.