بامیه

بامیه

بامیه که به "انگشت بانو" هم معروف است،یکی از سبزیجات مغذی پرطرفدار است که متعلق به منطقه شمال-شرق آفریقاست. غلاف های آن در حالی که بزرگ می شوند،سبز و نازک هستند و این در مرحله نابالغی آنهاست.این گیاه در مناطق گرمسیری و نواحی دارای دمای گرم در سراسر دنیا پرورش می یابد.بامیه در خاکهای دارای زهکشی خوب و غنی از کود دامی بهترین رشد خود را دارد.

در شاهرود بامیه خوب رشد می کند،ولی خیلی زود بالغ می شود و باید غلاف آن را زود برداشت کرد.

خواص سلامتی بامیه:

بامیه جزو سبزیجات کم کالری است. هر 100 گرم بامیه دارای فقط 30 کالری است،بعلاوه فاقد چربی های اشباع شده و یا کلسترول است.

بامیه سرشار از فیبر،مواد معدنی و ویتامین هاست. متخصصین تغذیه،اغلب مصرف بامیه را برای کنترل کلسترول و کاهش وزن توصیه می کنند.

غلاف های بامیه یکی از منابع غنی ماده لزج و لعابی است که در روان کردن حرکات روده ها برای هضم غذا کمک می کند و از یبوست جلوگیری می نماید.

غلاف های بامیه دارای مقدار زیادی ویتامین A و آنتی اکسیدان ها مانند بتاکاروتن ،گزانتین،و لاتئین هستند. بامیه یکی از سبزیجاتی است که دارای بالاترین سطوح این آنتی اکسیدانت هاست. دارای ویتامین A کافی برای نگهداری سالم پوست و غشا مخاطی است.

مصرف سبزیجات طبیعی و میوه های غنی از فلانوئیدها کمک می کند تا از سرطان های گلو و ریه جلوگیری شود.

غلاف های تازه،منبع خوبی از فولیک اسید است که مخصوصا در مرحله پیش حاملگی کمک می کند تا بیماری نقص کانال عصبی نوزادان کاهش یابد.

غلاف ها،منبع خوبی از مواد معدنی مانند آهن،کلسیم،و منیزیم هستند.

/ 0 نظر / 54 بازدید